Tot het hart van zaken leren doordringen

Ontvang Blik-Openers
Waar je aan lijdt is wat je leidt

 

Ik ben zo’n op één been hinkelend visionair type, dacht ik. En in de volle overtuiging dat alles wat ik zie, gemaakt kan worden, vergat ik factoren als tijd, geld en geleidelijkheid en ben ik mezelf en de mensen om mij heen meerdere malen voorbij gerend. 

 

A l sinds ik kind ben zie ik in alles en iedereen potentie. Wat we nu visie noemen (in de kindertijd nog verbeelding), was voor mij de levende werkelijkheid: Zoals ik het voor me zag, zo is het. 

Wat ik me niet realiseerde, is dat we niet voor niets op twee benen lopen. Dat we twee armen, ogen, elektrische polen en hersenhelften hebben. En we van nature met twee aangeboren blikken naar de werkelijkheid kunnen kijken. De poëtische en de analytische blik, die met onze rechter en linker hersenhelft corresponderen. De enegroep mensen noemen we realisten de andere dromers of idealisten. 

Het bleek voor mij en veel van mijn klanten nog niet zo makkelijk om beide blikken op de werkelijkheid met elkaar te verenigen. Vanaf een bepaalde leeftijd lijken veel kinderen al dan niet gedwongen de wereld van hun verbeelding in te ruilen voor de realiteit. Ik heb die omslag toen nooit helemaal gemaakt. 

Van gemis naar missie
Wat ik na 15 jaar studie, onderzoek en werkervaring ben gaan zien is dat juist dat waar ik het meeste last van heb gehad mensen mee van dienst ben. Juist mijn vermogen om potentie en grote verbanden te zien maakt dat mijn klanten vaak het gevoel hebben dat ze ‘up’ gaan.
Ze worden namelijk gezien in wie ze nog meer kunnen zijn.
Ik kan hierdoor goed strategisch meekijken op niveaus waar ik bedrijfskundig, natuurkundig of filosofisch niet voor opgeleid ben. 

Nieuwsgierig naar meer, lees dan mijn blik-openers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kan ik je helpen?

Gedreven leider, opleider of begeleider en behoefte aan een verfrissend en vernieuwend perspectief op mens en organisatie?

”Het abstracte denken leert ons patronen te zien in feiten, die op het eerste gezicht geen samenhang vertonen. Dit vermogen patronen te zien lijkt de volgende stap die de collectieve mensheid moet zetten”

Diana Whitmore

Jetske in bedrijf

Bedrijven en organisaties zetten mij naast de begeleiding van leiders, opleiders en begeleiders ook in als:

  • Keynote Speaker
  • Trainer
  • Intervisor en Supervisor
  • Schrijver en (gast)blogger
  • Begeleider veranderingstrajecten

Samenwerken? Ideeën? Kijken of het klikt? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Jetske's professionalism as coach but above all as motivator is of world class quality. She has an unstoppable energy and enthusiasm that rubs off on everyone who is associated with her. Her cultural sensitivity creates an all inclusive atmosphere where everyone feels fully empowered to contribute and strive for personal and collective life fulfillment. I have rarely come across a person like Jetske in my almost 30 years as an international HR executive. I can therefore recommend her highly to help you and your people to strive for the right balance in life.

Wim Dufourné

Partner at NGL Executives