Een moderne alchemist

Ontvang Blik-Openers
Als je durft te zijn waar je van weg wil, ben je thuis

“Ik hoor de wind waaien alsof ze tegen me praat, mijn boeken staren me aan, de kaarsenstandaard heeft net iets meer kleur dan anders en het licht is niet zo maar licht, maar vertelt een verhaal. Het verbindt alle deeltjes aan elkaar en weeft ze tot een prachtig kleed. Het kleed waar je op zou willen liggen, zo mooi en zo kleurrijk. Of waarmee je je kleren zou willen maken en in rond zou willen dansen aan de rand van een meer. Het is een toestand waar alles met alles samenhangt en ik helemaal klop. Opgenomen in de Anima Mundi, de wereld ziel, de wilde ziel, de sfeer waarin alles leeft en zijn kleur krijgt, ademt en meetrilt in de verhalen die samen de wereld maken.”
Uit mijn boek ‘In de mist’, dat in oktober 2023 verschijnt. 

Wie ben ik?

Al heel jong zag en voelde ik een diepte in alles om me heen, waar ik op school geen les over kreeg.
Die wereld is me blijven boeien en is de grond van waaruit ik schrijf. Na mijn VWO kreeg deze wereld nog meer kleur doordat ik zeven jaar experimenteerde met (bewustzijnsverruimende) drugs en aan de rand van de samenleving belandde. De hoogtes en dieptes die ik daar leerde kennen en de reflectie hierop hebben mijn hart zo opgerekt, mijn ideeën zo op de proef gesteld dat mijn nieuwsgierigheid naar antwoorden misschien wel twee levens mee kan. Vanuit deze nieuwsgierigheid was ik in de afgelopen 25 jaar in de leer bij het Instituut voor Psychosynthese, de Universiteit van Amsterdam, een (archetypisch) psycholoog, centrum voor rouw en verlies verwerking, een sjamaan, een kabbaliste, een cultuur historisch filosoof, historicus, Centrum voor stembevrijding, opleidingscentrum voor het begeleiden van jongeren met een taakstraf en een mysterieschool. 

Mijn blik is mijn handelsmerk. Vanuit mijn Bureau Blik-opener help ik anderen niet met maar door hun ogen te leren kijken. Ook startte ik in 2007 met vier anderen een organisatie voor jongeren in Afrika en Nederland, was ik programma directeur, gaf les, begeleidde directies, maatschappelijk werkers, en (jong) volwassenen en schreef. Ik verbind het alledaagse met oude en nieuwe wijsheid uit de natuur, religie, psychologie, wetenschap, spiritualiteit en mijn eigen vak de psychosynthese en zoek steevast naar patronen en samenhangen door alle lagen en tijden heen.
Dit is mijn eerste boek. Een tweede en derde boek sluimeren al in de mist.
Ik ben 48 jaar, woon samen met mijn vriend en twee dochters van 7 en 11 in Breda.

 

Contactformulier

8 + 15 =