Tot het hart van zaken leren doordringen

Ontvang Blik-Openers
Waar je aan lijdt is wat je leidt 

“Ja maar Jetske, jij kan àchter de dingen kijken….”

Als klein kind al was ik het liefste buiten. Ik hou van de zee, het bos en de sterren en ik verwonder me nog elke dag hoe ze in elkaar zit. Niks wordt aan het toeval gelaten en elk microsysteem is opgenomen in een groter systeem. Verwondering is misschien wel mijn grootste kracht. 

Ik studeerde HBO Psychosynthese aan het Instituut voor Psychosynthese in Hilversum. Onder het motto ‘waar je aan lijdt is wat je leidt’ heeft zich in de loop van mijn leven een duidelijk interesse-  en onderzoeksgebied blootgelegd.

Op school hield ik net zoveel van Biologie en Wiskunde B als van talen. En ik ken een periode in mijn leven waar ik meer vanuit mijn gevoel leefde, als een periode waar ik veel meer op kennis en studie was gericht. Ik ken het leven op straat en ben opgegroeid met VWO en pianoles. 

In het voortdurend zoeken en heen en weer bewegen tussen twee uitersten ben ik veel te weten gekomen over wat er in een spanningsgebied tussen twee polen op krachten kan komen. Precies zoals een lampje gaat branden bij het contact tussen een plus en een min pool. 

Mijn expertise gaat dan ook over de werking van dualiteit in de vorming van onze identiteit en het creatieproces. Hoe we ons bewegen tussen visie (wat we voor ons zien) en de verwezenlijking ervan. Tussen onze binnenwereld en buitenwereld, de kunst en de wetenschap, de oppervlakte en de diepte, concepten en de levende werkelijkheid, de hemel en de aarde. En tussen onze analytische kijk op zaken en de verbeelding die corresponderen met onze linker en rechter hersenhelft.

Het doel van mijn begeleiding, lessen en trainingen is de samenwerking tussen die twee. Want juist wanneer we de samenwerking van deze twee blikken op de werkelijkheid trainen, gaan we patronen zien in feiten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben en gaan we zien hoe in en tussen mensen teams en afdelingen, dezelfde dynamieken afspelen als in de natuur.  

De ‘gedisciplineerde’ houding van verwondering en het gevoel voor richting wat professionals hiermee krijgen, leidt over het algemeen tot meer menselijkheid, minder opsmuk en de meer kwaliteit van samen leven, werken en leren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Het abstracte denken leert ons patronen te zien in feiten, die op het eerste gezicht geen samenhang vertonen. Dit vermogen patronen te zien lijkt de volgende stap die de collectieve mensheid moet zetten”

Diana Whitmore

Jetske in bedrijf

Bedrijven en organisaties zetten mij naast de begeleiding van leiders, opleiders en begeleiders ook in als:

  • Les, training en lezingen op hoge scholen, voor management of begeleidend professionals
    • het creatieproces en het werken met 2 polen
    • over het ritme van leiderschap
  • Intervisor en Supervisor voor management, maatschappelijk werkers en begeleidend professionals (jong en oud). 
  • Schrijver en (gast)blogger
  • begeleiding bij (de omgang met) vernieuwing
  • ontwikkeling van opleidingstrajecten of leerlijnen. 

Samenwerken? Ideeën? Kijken of het klikt? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Hoe kan ik je helpen?

Gedreven leider, opleider of begeleider en behoefte aan een verfrissend en vernieuwend perspectief op mens en organisatie?

Jetske's professionalism as coach but above all as motivator is of world class quality. She has an unstoppable energy and enthusiasm that rubs off on everyone who is associated with her. Her cultural sensitivity creates an all inclusive atmosphere where everyone feels fully empowered to contribute and strive for personal and collective life fulfillment. I have rarely come across a person like Jetske in my almost 30 years as an international HR executive. I can therefore recommend her highly to help you and your people to strive for the right balance in life.

Wim Dufourné

Partner at NGL Executives